Notities bij: Carolus Verhelle

doopheffers Gerardus: Arnoldus De Valcke en Susanna De Neve
nota in de overlijdensakte: 80 jaar

R. Dewulf-Heus, Staten van goed van de heerlijkheden Erckegem, Oostkamp en Rooden nr. 1132, akte van 4.7.1662, n.a.v. het overlijden van Livinus Verhelle, +Beernem 21.2.1642, 40 jaar
Wettelicke vercavelijnghe ende verdeelijnghe vande goederen achterghelaeten bij Lieven fs Caerle Verhelle, +Beernem, tusschen (zijn broers en zusters):
(1) Gheirnaert Verhelle (= Gerardus, gehuwd met Herrebout Petronilla, doopheffers van hun kdn zijn oa. Verhelle Pieter, Verhelle Jacob, Verhelle Livinus, Verhelle Georgia en Inghels Anna)
(2) Jorijnken Verhelle x De Smedt Guillaume
(3) de kinderen van Caerel Verhelle fs Caerel, voogd: Gheirnaert Verhelle
(4) Tanneken Verhelle x Van Hulle Jan
(5) De Smedt Jan (fs Pieter) x Inghels Tanneken (bemerk: zij is dochter van Philippus x Van Colene Judoca, dus moet de vrouw van Pieter De Smedt een dochter geweest zijn van Carolus Verhelle). Bij de doop van hun eerste kind, Petrus, in 1654 is Sara De Neve, de overgrootmoeder, de meter. Andere doopheffers van hun kdn zijn vaders ooms, tante, neef en nicht: Verhelle Georgia of Jorijne, Verhelle Livinus, Verhelle Gerard, Verhelle Jacob en Verhelle Maria)
(6) Sara Verhelle (fs Cristoffel fs Carel) x De Smedt Jan fs Guillaume

RAB, heerlijkheid Oostkamp nr. 16 f. 91, aktedatum 4.1.1637
Charles Verhelle pachter van de hofstede 't Goet ten Laere te Beernem, groot 133 gemeten, gelegen onder de heerlijkheden Oostkamp en de Waelschen. De hofstede was eigendom van de broers Jacques en Alexander Inghelbrecht fii Charles. Alexander verkoopt zijn helft in 1633 an Catharina Pouillon, weduwe van Oste Armaer, poorteresse van Brugge.