Notities bij: Jean-Pierre Debruyn

Krant van West-Vlaanderen 31.12.2021
ROESELARE - Jean-Pierre Debruyn is op maandag 20 december in het ziekenhuis AZ Delta op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was enig kind en volgde na de lagere school een technische opleiding aan het VTI in Roeselare.
Hij startte zijn beroepsloopbaan bij carrosserie Jonckheere en werkte nadien tot aan zijn pensioen bij Electrabel. Hij huwde met Diana Patteeuw en was de vader van Mieke, zij woont met haar partner Kris Vandevijvere in Roeselare. Hij volgde met veel interesse avondonderwijs aan het VTI en bekwaamde zich daar in automechanica, elektriciteit, bouw… Dat kwam bijzonder goed van pas als actief lid van KTIW (Katholiek Technisch Instituut Werken) van de vzw Bouworde Vlaanderen.
Vele malen trok hij met een ploeg jongeren naar Polen om daar projecten van de Bouworde uit te voeren, ook zijn echtgenote Diana ging dikwijls als extra (keuken)hulp mee. Hij was ook actief betrokken met het inrichten het bisschoppelijk bronnenhuis, centrum voor bezinning en natuureducatie, in het Sint-Arnolduspark in Tiegem. Hij was lid van de Roeselaarse Oldtimerclub Four Wheels. Jean-Pierre was bovendien bijzonder sportief en doorkruiste met de camper heel Europa. Vier jaar geleden werd hij door een hersenbloeding getroffen, verder thuis in zijn appartement Westrand in Iepersestraat blijven wonen was niet meer mogelijk. Hij verhuisde naar woonzorgcentrum Westerlinde. Na een kort verblijf in het ziekenhuis AZ Delta is hij er overleden.
De uitvaartdienst vond in de H. Godelievekerk plaats op donderdag 30 december. Na de crematie volgt de bijzetting van de urne op de urnenveld van de stedelijke begraafplaats, Groenestraat. (AD/Uitvaartzorg Commeyne)