Notities bij: Jacobus De Ceuninck

Ondertrouw te Lichtervelde op 25.1.1659, getuigen Loke Livinus en Casteleyn David( een Casteleyn Daniel is gehuwd met Locke Jacoba, ze hebben minstens drie kdn te Zwevezele)
huwelijksgetuigen: Verstraete Adrianus (griffier) en Van Steelandt Marinus
doopheffers: (1) Bouckaert Petrus - Loecke Catharina (zij sterft te Zwevezele op 5.6.1679, 70 jaar, weduwe van Jan De Ceuninck, (2) Van Houtte Philippus - Loke Jacoba, (3) Trouwant Guillielmus - Taecke Maria, (4) Van Sieleghem Jan - De Clerck Catharina, (5) Loke Livinus - De Smet Jacoba, (6) Verduyn Francis (= x Van Houtte Margareta)- Hasaert Joanna, (7) Van Houcke Pieter - Sceemaecker Catharina, (8) Tant Judocus - Van Houtte Mechelina, (9) Truwant Guillielmus -De Smedt Jacoba, (10) Vande Steene Guillielmus - De Pre Maria

vermoedelijk zoon van Jan De Ceuninck x Joanna/Catharina Loke. Het echtpaar huwde te Aartrijke op 25.4.1641, getuigen Jan De Ceuninck en Joos Hacx (= koster). Meer dan vermoedelijk is deze Jacob De Ceuninck zoon van Jan, maar uit een vorig huwelijk. Jan De Ceuninck is vermoedelijk overleden voor 1650. In 1604 trouwde een Jan De Coninck met Joanna Vande Walle, weduwe van Willem Vande Bogaerde, is dit dezelfde Jan De Coninck/Ceuninck (mogelijks is de huwelijksgetuige in 1641 dan zijn zoon jan De Ceuninck).
Daneel Castelein (+Zw. 1669) huwde ca 1639 met Jacoba Loke fa Christoffel x Mayken De Langhe (6 kdn) en daarna met Susanna De Ceuninck fa Jan (geen kdn).