Notities bij: Catharina Van Vrybusch

Zij was eerder weduwe van Roeland Coorne (Coorens).

In Ruddervoorde overleed (haar zus?) Joanna Van Vrybusch, vrouw van Walter Vande Steene in april 1622.

*RAB, INV 129/10 nr. 15, wettelijke passeringen, f. 101, aktedatum 22.4.1627
Cathelyne Van Vrybusch, weduwe van (2) Reynier Beltens, (1) Roeland Coorne, bezit een meers uit erfenis van haar eerste overleden man Roeland Coorne en bij uitgroting jeghens haar kinderen die ze had met Roeland Coorne, verkoopt aan Cornelie Hovaere, weduwe van Jan Meyaert, Vrijlaatesse te Loppem.
* idem, f. 214, aktedatum 14.5.1629
Cathelyne Van Vrybusch .... verkoopt een meers van 2 g te Ruddervoorde aan Pieter Maertens, Vrijlaat te en burgemeester van Loppem.
*RAB, INV 129/10, nr. 16 f. 3, aktedatum 4.2.1630.
Cathelyne Van Vrybusch, weduwe van Reynier Beltens en Roeland Coorne, laatesse sDekenslaten, leent 200 p. gr. aan Guilleame Simpele. Borg: hofstede van 39 g onder de heerlijkheden Dekenslaten en Oostkamp, hofstede had ze gekocht samen van Roeland Coorne.

RAG, Familiearchief de Nieulandt de Pottelbergh nr. 1118, staat van goed
+ Hylarius Coorne fs Roeland x Cathelyne Van Vrybusch, +Ruddervoorde april 1673
x Lowyse Geldhof fa Daneel
geen kdn. Erfgenamen:
* van volle bed, fii Roeland Coorne x Cathelyne Van Vrybusch: (1) de kdn van Gilles Coorne, (2) de kdn van Jan Coorne, (3) de kdn van Sara Coorne
* van 1/2 bed paterneel, fii Roeland Coorne x : (1) de kdn van Tanneken Coorne x Guilliaeme Bastoen, (2) de kdn van Pieter Coorne (ter info: x Mayken Van Steenkiste: Pieter x Traen Jacoba en Pierine x Joos Van Poucke)
* van 1/2 bed materneel, fii Cathelyne Van Vrybusch x .... De Wulf: (1) de kdn van Jan De Wulf, (2) de kdn van Guillaume De Wulf
* van 1/2 bed materneel, fa Cathelyne Van Vrybusch x Reynier Bettens: (1) de kdn van Marie Beltens, wde Jacques Logghe
Dus Cathelyne Van Vrybusch was driemaal gehuwd: (1) Guilleame De Wulf, (2) Roeland Coorne, (3) Reynier Beltens

RAB, heerlijkheid Oostkamp, register 16 f. 3, aktedatum 4.2.1630
Catheline Van Vrybusch, latesse Dekenslaten te Ruddervoorde, weduwe Renier Beltens en te vooren van Roeland Coorne, leent aan de baljuw van Oostkamp, Guilleame Simpele, de som van 200 p. gr. Borg voor de lening is de hofstede die ze kocht met Roeland Coorne, groot 39 g., gelegen op de heerlijkheden Dekenslaten en Oostkamp te Ruddervoorde, noord van de kerk.