Notities bij: Joannes Mulaert

In de Aanborgersboeken van de Gemene en Loweiden te Assebroek en Oedelem vind ik de vermelding van een echtpaar Jan Mulaert x Jacqueminken Loys. Dit is een ander echtpaar. Ze hebben minstens volgende kinderen:
-Arnoud Mulaert, waarvan (o.a.) Passchincken Mulaert x Maryn Van Houtte uit Knesselare (nr. 353, inschrijving van 16.7.1622)
-Babeken Mulaert, gehuwd met Jan Frans, waarvan Joos Frans uit Brugge (nr. 319, inschrijving 1622). Zij is ook gehuwd geweest met Pieter Schellebroot, waarvan Passchincken gehuwd met Melchior Danckaert (nr. 317, inschrijving 1622)
ook cfr. SAB, weesakten St.-Jan nr. 12 f. 263v. Deze (andere) Jan Mulaert huwde tweemaal. Eerst met Jacquemyne Loys fa Michiel (+ voor 1553), ze hebben volgende kinderen: Hansken, Lieveken (in 1564 is zij geen wees meer, gestorven? of gehuwd? of meerderjarig?) en Barbelken, hun voogden zijn Jan Loys en Lieven Mulaert. Hij huwde een tweede maal met Barbara De Jonhere; als hij sterft ca 1564 hebben ze één dochter Calleken, voogden zijn Francois Mulaert en Jan Loys fs Jan. Er zijn bezittingen te Assebroek (oa. hofstede van 22 g) en te Sint-Joris-ten-Distel van de kant van Jan Mulaert gekomen.
Vraag is of Jacquemyne Loys een zuster is van Barbara Loys?

nog Aanborgers:
-Lieven Mulaert uit St.-Joris-ten-Distel (1525)
-Jan Mulaert uit Assebroek (1525)