Notities bij: Margaretha Braet

Geert Tavernier, bewerking weesregisters Brugse Vrije nr. 16485, 134v, Jabbeke, Akte van 14-01-1628.
Adriaen (4j) & Mayken (7j), k.v. Vande Walle Adriaen (z.v. Adriaen, vrijlaat in Jabbekeambacht, + 03-01-1627) uit zijn 1e huwelijk met De Clercq Janneken (d.v. Guilliame).
Voogden: Vande Walle Jooris (z.v. Maerten, wonend te Zwevezele in de kasselrij Kortrijk, geen vrijlaat, paternele rechtzweer) & De Clercq Niclays (maternele oom van de wezen, vrijlaat, wonend te Loppem).
Ze erven van hun vader, en ook van hun paternele oom Vande Walle Jan (jongman, + 09-01-1627). Van de zijde van de vader waren er meerdere onroerende goederen te Loppem, Oostkamp en Zedelgem, o.a. een part in een hofstede te Loppem daar de vader overleden was. De vader had onroerende goederen geërfd van zijn moeder Braet Margriete (die bij haar overlijden gehuwd was met Lievens Jacob). Mede-eigenaars van een aantal van deze goederen zijn de kinderen van Lievens Jacob, de kinderen van Braet Jan e.a. Van de overleden oom waren er enkele onroerende goederen te Zedelgem en Loppem. De wezenpenningen worden bewaard door Denys Fransois die nu gehuwd is met de moeder van de wezen